Kukkakaali-kurkkutsatsiki ja täytetyt letut

Kukkakaali

Mitä kasviksiin tulee, minulla ja edesmenneellä äidilläni oli yksi yhteinen heikkous: tuore kukkakaali. En vaan voi vastustaa freesiä, kuulasta kukkakaalia, kun sellaisen näen. Käsi käy kasvislaarilla, ennen kuin aivot ehtivät ajatella, mitä kukkakaalista voisi valmistaa. Tähän aikaan vuodesta sitä onkin kaapissa aina.

Tuttavani julkaisi muutama päivä sitten Instagramissa kuvan Tampereen Vohvelikahvilan savukalavohvelista. Kuva pysyi päässäni, kunnes keksin valmistaa savukalalla täytettyjä lettuja. Vohvelirautaa en nimittäin omista.

Täytteeksi valitsin savustettua suomalaista kirjolohta ja sen kylkeen tsatsikia nyt sesongissa olevista kukkakaalista ja avomaankurkusta. Väriä annokseen tuli kotimaisista kirsikkatomaateista ja tillistä, joka tosin piti kaivaa pakastimesta. Oman kasvimaan tillit ovat vielä niin pieniä, etten millään raaski käyttää niitä.

Tsatsikin valmistin kreikkalaisesta jogurtista, sillä tykkään sen raikkaasta mausta. Tsatsikia riitti seuraavaksikin päiväksi grillattujen suippopaprikoiden ja savukala-kasvismunakkaan päälle.

Kukkakaalitsatsiki

Kukkakaali-kurkkutsatsiki

8 annosta

2–3 avomaankurkkua
puolikas keskikokoinen kukkakaali
1 valkosipulinkynsi
400 g kreikkalaista jogurttia
0,5 tl suolaa
0,5 tl sokeria
ripaus mustapippuria

Kuori ja raasta kurkut. Laita raaste siivilään, sekoita joukkoon suola ja anna nesteen valua pois. Raasta kukkakaali muruiksi. Kuori ja hienonna valkosipuli. Sekoita kaikki ainekset jogurtin joukkoon ja anna makujen tekeytyä hetken ajan kylmässä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s