Grillirakkautta

Weber-grilli

Miehellä on uusi silmäterä, grilli. Siinä missä moni muu mies käy vapaapäivinään potkimassa autonrenkaita, hän on käynyt hiplailemassa grillejä. Jo viime kesänä näytti siltä, että kahden polttimon Weber Spiritin kapasiteetti ei enää riitä tämänkokoiselle perheyhteisölle. Meillä kun grillataan kokonaisia aterioita ympäri vuoden.

Vanhan, huolellisesti pidetyn grillin laitoimme myyntiin Tori.fi:hin. Neljässä päivässä ilmoitusta katsottiin 640 kertaa, ja viisi ihmistä otti yhteyttä. Ostaja haki grillin perjantaina ja maksoi siitä lähes puolet alkuperäisestä hankintahinnasta.

Töistä tullessaan mies kysyi: ”Tuliko sulle yhtään haikea mieli, kun vanha grilli lähti?” Pakko oli myöntää, että tuli. ”Niin mullekin. Mietin matkalla, millaista sen ostaminen oli, ja mitä kaikkia hyviä ruokia sillä tuli tehtyä.” Lohdutin miestä kertomalla, kuinka tyytyväiseltä grillin ostanut rouva oli vaikuttanut noutaessaan ensimmäiseen grillinsä. Vielä illalla mies palasi asiaan: ”Kuulostaa varmaan ihan lapselliselta, mutta olen tosi iloinen, että grilli pääsi hyvään kotiin.”

Suruaika loppui lyhyeen, sillä lukemattomien myymäläkäyntien ja ankaran nettiselailun jälkeen kävimme eilen hakemassa kotiin Weber Genesis II E-310 GBS:n. Minä tosin en ostoprosessiin juuri osallistunut, sillä mies on tämän perheen grillimestari.

Miksi päädyimme Weberiin? Ensimmäistä grilliä hankkiessamme tsekkasimme monta vaihtoehtoa, mutta totesimme, että köyhällä ei ole varaa ostaa halpaa. Hinta kirpaisi, mutta Weber-grillit ovat tunnetusti laadukkaita, ja niillä on pitkä takuu. Kuuden vuoden käytön jälkeen vanha Weberimme oli edelleen moitteettomassa kunnossa.

Uutta grilliä koottiin perheen miesväen voimin koko iltapäivä. Siinä kun on GS4-grillausjärjestelmä, kokoontaittuva sivutaso, kiinteä kaasupulloteline ja kaikki. Illansuussa pääsimme sytyttämään ensimmäiset tulet. Aika perusteista lähdettiin liikkeelle, sillä ensimmäisenä ritilälle nostettiin maissintähkiä, tuorejuustolla täytettyjä herkkusieniä ja grillimakkaraa. Kyllä ne maistuivat ja paistojälkikin tuli, sellainen juuri oikeanlainen ristikko.

Weber-grilli

Weber-grilli

Nyt kun mies sai perhekokoon vedoten uuden grillin, voisin minä hankkia uuden blenderin. Totesin nimittäin taas eilen iltapalaa laittaessani, että sinkkuna hankitun kapineen vetoisuus on viidelle hengelle aika nafti. Onko teillä ideoita, millaista blenderiä tämän porukan pirtelö- ja smoothie-tarpeisiin kannattaisi alkaa katsella? Millaisiin blendereihin olette tykästyneet?

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s