Pikapizzat grillissä

Grillipizzat

Toinen grillauskerta uudella Weberillä oli lähes yhtä pikainen kuin ensimmäinen. Rippijuhlissa, mummolassa ja uimassa käytetyt lapset alkoivat jo kotimatkalla kiukutella nälkäänsä. Tempaisin kyläkaupasta rieskoja, sekoitin tomaattikastikkeen ja heitin päälle, mitä kaapista löytyi eli pizzajuustoa, Virosta tuotua Valion Forte-juustoa, mozzarellaa, tomaattia, kirsikkatomaattia ja oman maan lehtikaalia, seuraavaan satsiin myös kapriksia ja kasvimaalta vähän rucolaa. Sillä välin mies lämmitti grillin ja pizzakiven. Pizzojen paistamiseen meni vain muutama minuutti. Aika helppoa, vai mitä?

Pizzat voi valmistaa grillissä ilman pizzakiveäkin, mutta me olemme todenneet sen hyväksi ostokseksi. Pizzakivellä pohjat paistuvat mukavan rapeiksi, ja kivi on helppo puhdistaa, vaikka täytteet sattuisivatkin valumaan. Kivellä olemme grillanneet myös ”oikeita” pizzoja ja amerikkalaisia flatbread-leipiä. Valmistajan mukaan sillä voi valmistaa lähes kaikenlaisia pizzoja, leipiä ja kakkuja.

Grillipizzat

Tässä vielä supernopean tomaattikastikkeen ohje:

1/2 dl tomaattipyreetä
1/2 dl vettä
oreganoa
timjamia
mustapippuria
pari tippaa worcestershire-kastiketta

Mittaa ainekset pieneen kulhoon ja sekoita. Ellei kastike ole riittävän notkeaa levitettäväksi, voit lisätä vähän vettä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s