Nopeat kaalikääryleet palmukaalista

Palmukaalikääryleet

Poikkesimme viime perjantaina naapurikylällä sijaitsevan Mainio Puutarhan ja Ollikkalan Olkipossun yhteisessä pellonpiennartapahtumassa. Olin seurannut kumpaakin tilaa jo jonkin aikaa somessa, mutta tuotteisiin en ollut ehtinyt tutustua. Mieskin lähti luomutilalle mukaan ilomielin, kun mainitsin hänelle sanan possu.

Aikeistani huolimatta en ollut ehtinyt tilata ennakkoon Mainio Puutarhan satokassia, joten ostin paikan päältä, mitä jäljellä oli. Mukaan lähti palmukaalia, lehtikaalia ja annabelle-perunaa. Palmukaali oli minulle täysin uusi tuttavuus. Se on erityisesti Italiassa suosittu, yhdenlainen lehtikaali. Satokausikalenteri tietää kertoa, että palmukaali on yksi ravinteikkaimmista ravintokasveista. Siinä on runsaasti B2-, C- ja K-vitamiinia sekä karotenoideja. Lisäksi siinä on tärkeitä hiven- ja kivennäisaineita, kuten fosforia ja kaliumia ja paljon proteiinia.

Olin ajatellut valmistaa palmukaalin hauduttamalla höystöksi tai paistamalla sipseiksi, mutta viljelijät vinkkasivat Mainio Puutarhan verkkosivuilla olevasta kaalikäärylereseptistä. Siitä innostuneena kehittelin mökillä oman versioni. Keitetyt perunat olivat jääneet yli edelliseltä aterialta, sipulit poimin vaarin kasvimaasta, ja mustapapuja löytyi pikkuisen kyläkaupan säilykehyllystä. Omaan perheeseen palmukaalikääryleet upposivat jopa paremmin kuin perinteiset kaalikääryleet, sillä täyte oli maukas ja kaali mukavan ohut ja rapea. Kannattaa kokeilla, jos vaan saat palmukaalia käsiisi.

Palmukaalikääryleet

Palmukaalikääryleet

14 kpl

7 palmukaalin lehteä
6 keitettyä perunaa
1 tlk mustapapuja
1 kevätsipuli varsineen
1/2 rkl soijakastiketta
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria

Pinnalle
1 rkl siirappia
1 rkl vettä

Leikkaa palmukaalin lehdet kahteen osaan lehtiruodin vierestä.

Survo perunat ja huuhdellut ja valutetut mustapavut esimerkiksi perunasurvimella. Hienonna kevätsipuli varsineen ja sekoita perunoiden ja mustapapujen joukkoon. Lisää soijakastike ja maun mukaan suolaa ja mustapippuria. Levitä iso lusikallinen täytettä lehden leveämpään päähän ja kääri lehti rullaksi. Valmista loputkin kääryleet näin ja asettele ne voideltuun uunivuokaan.

Sekoita siirappi ja vesi ja valele kääryleet nesteellä.

Kypsennä 175 asteessa noin 30 minuutin ajan.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s