Melkein vegaaninen nachovuoka

Nachovuoka

Viimeisen kesäpäivän kunniaksi halusin laittaa lapsille ruuaksi jotain spesiaalia. Lapsiraukat ovat kärvistelleet viime viikot, kun äiti on intoillut kaaleista, salaateista ja muista sadon antimista. Niinpä tein nopean nachovuoan, jonka tiesin uppoavan kaikille.

Omasta mielestäni jauhelihaa sisältävä nachovuoka on aika raskas. Pavuista syntyy kevyempi ja varmasti vähintään yhtä maukas versio. Tänään käytin valmista papusekoitusta (ruskea papu, valkoinen papu, kidneypapu) ja mustapapuja. Olen huomannut, että erityisesti papusekoituksen miedon makuiset pehmeät pavut ovat lasten mieleen. Koska lehmänmaito saa taloutemme pienimmän mahan toimimaan liian vilkkaasti, laitoin nachovuokaankin kaurakermaa. Täysin vegaanisen nachovuoasta saa, jos juuston vaihtaa vegaaniseen juustoon. Sitä kun ei ollut lähikaupassa, käytin ihan tavallista. Kypsytettyä juustoa lapsen maha kestää.

Nachovuoka sopii hyvin paitsi illanistujaisiin myös pääruuaksi. Kylkeen vaan reilusti tuoreita vihanneksia, niin ateriasta ei tule liian rasvainen ja suolainen. Tämä ruoka ei parane vanhetessaan, joten se kannattaa herkutella heti.

Tortillachipsit

Nachovuoka

6 annosta

1 pussi (200 g) tortillachipsejä

Papukastike
1 rkl öljyä
2 keskikokoista sipulia
400 g papuja suolaliemessä
1 tl pippurisekoitusta
(jauhettua chiliä)
(suolaa)
500 g tomaattimurskaa
1 prk (2 dl) sipulinmakuista kaurakermaa

Väliin ja päälle
150 g juustoraastetta

Kuori ja hienonna sipulit. Mittaa öljy pannulle. Lisää sipulit ja kuullota ne. Huuhtele ja valuta pavut ja kaada ne mukaan pannulle. Lisää joukkoon kaurakerma, tomaattimurska ja mausteet. Anna kiehua hetki ilman kantta, niin että kastike muuttuu sakeammaksi.

Annostele ison uunivuoan pohjalle puolet jauhelihaseoksesta. Lado päälle puolet tortillachipseistä ja niiden päälle puolet juustoraasteesta. Lisää loppu kastike ja sen päälle loput chipsit ja juustoraaste.

Paista 250 asteessa noin 10 minuutin ajan. Tarjoile heti.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s