Lapsellisen helpot mustikkamuffinit

Helpot mustikkamuffinit

Kautta aikojen ensimmäistä mustikkapiirakkapäivää vietetään ensi sunnuntaina 6.8. osana Suomi 100 -juhlavuotta. Teemapäivä liittyy Suomalaisen ruokakulttuurin edistämissäätiön Syödään yhdessä -hankkeeseen.

Meillä kauden ensimmäisistä mustikoista ei tehty piirakkaa vaan muffinit. Erittäin toimivaksi todettu ohje on kotoisin MTV3:n verkkosivuilta Makuja-osiosta. Koska yritän välttää vehnää ja valkoista sokeria ja kuopus lehmänmaitoa, olen muokannut reseptiä hieman, mutta kuten sanottu, alkuperäinen ohjekin on hyvä.

Parasta näissä muffineissa on, että ne voi leipoa pienten lasten kanssa, sillä ainekset vain sekoitetaan keskenään. Tällä kerralla mestarina toimi 4-vuotias, joka kaatoi valmiiksi mitatut ainekset kulhoon, sekoitti taikinan ja annosteli sen muffinipellille. Muffinit kannattaa tosin tehdä paperisiin leivosvuokiin, sillä kosteat mustikat tarttuvat helposti kiinni peltiin. Mökiltä paperiset leivosvuoat olivat loppu.

Helpot mustikkamuffinit

12 kpl

100 g margariinia
2 dl vehnäjauhoja
1 1/2 dl kaurajauhoja
2 dl luomuruokosokeria
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
3 dl mustikoita
1 dl kauramaitoa
2 munaa

Sulata ja jäähdytä margariini. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää muut aineet hyvin sekoittaen. Jaa taikina paperisiin leivosvuokiin tai voideltuihin muffinivuokiin ja paista 200-asteisen uunin keskitasolla noin 15 minuuttia.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s