Parhaat lehtikaaliletut x 2

Lehtikaaliletut

Tutustuimme miehen kanssa lehtikaaliin joskus tämän vuosikymmenen alussa. Ensin teimme niistä tietysti sipsejä ja salaattia, mutta myöhemmin käyttö on laajentunut, ja muutamana viime vuonna olemme kasvattaneet sitä omassa kasvimaassakin. Lehtikaali on hyvää paitsi sellaisenaan myös pinaatin korvikkeena. Mainion maun ja monikäyttöisyyden lisäksi myös terveellisyys on sen etuja. Lehtikaalissa on paljon proteiinia sekä A-, C- ja K-vitamiinia, karoteenia, kalsiumia ja rautaa.

Tarkoitus oli tehdä letut pinaatin sijaan vaihteeksi kotipihan lehtikaalista, mutta lapset ja pihassa pyörivät jänikset olivat verottaneet satoa sen verran, että pyysin miestä tuomaan kaupasta vähän täydennystä. Toihan hän, melkein puoli kiloa, vaikka lettutaikinaan uppoaa tavallisesti sellaiset 150 grammaa. Tiedän, mitä syömme lähipäivinä.

Minulla on pakkomielle valmistaa kaikki terveellisemmän kautta, joten en taaskaan malttanut pitäytyä omassa hyväksi havaitsemassani ohjeessa. Niinpä tarjoan teille hyvät lukijat kaksi reseptiä, joista voitte valita mieleisenne. Nimikkoreseptini on sekin herkullinen, sillä kauramaito ja ruokosokeri pehmentävät makua, ja lehtikaalia saa letuissa olla mielestäni ihan reippaasti.

Lehtikaaliletut

Lehtikaalilettujenkin kanssa sopii mainiosti puolukkahillo, tällä kerralla puolukka-omenahillo, jonka tein pari viikkoa takaperin, kun näytti siltä, etten saa pakastinta tyhjenemään viime vuotisista marjoista sitten millään. Raejuustokin maistuisi, mutta se on meillä toistaiseksi vielä pannassa kuopuksen maitodieetin takia.

Lehtikaaliletut

Lehtikaaliletut

noin 35 kpl

150 g lehtikaalia
3/4 l kevytmaitoa
3 3/4 dl vehnäjauhoja
3 kananmunaa
1 tl suolaa
1 tl sokeria
ripaus mustapippuria
3/4 dl öljyä tai juoksevaa kasvirasvavalmistetta

Paistamiseen
Voita

Huuhtele lehtikaalin lehdet ja poista kaaleista lehtiruoti. Höyrytä lehdet pehmeiksi kattilassa (noin 10 min), valuta ja hienonna silpuksi.

Vatkaa keskenään maito, vehnäjauhot, munat, suola, sokeri ja pippuri. Lisää öljy ja lehtikaali. Anna taikinan turvota hetki.

Paista taikinasta ohuita lettuja melko kuumalla pannulla.

Annin lehtikaaliletut

noin 40 kpl

200 g lehtikaalia
3/4 l kauramaitoa
2 dl vehnäjauhoja
1 3/4 dl spelttijauhoja
3 kananmunaa
1 tl merisuolaa
1 tl ruokosokeria
ripaus mustapippuria
3/4 dl öljyä

Paistamiseen
Voita

Valmista kuten tavalliset lehtikaaliletut.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s