Peruna-parsakaalikeitto on maistuva arkiruoka

Peruna-parsakaalikeitto

Parsakaali jos mikä on tämän kauden kasvis. Veikkaan, että aika moni vieroksuu parsakaalia ihan vaan siksi, että on joko syönyt sitä vain keitettynä tai syönyt sitä ihan liikaa keitettynä. Meilläkin enemmistö perheestä nostaa keitetyn ja höyrytetyn parsakaalin pois lautaseltaan mutta kelpuuttaa sen missä tahansa muussa muodossa. Viimeksi parsakaalikeittoa valmistaessani 4-vuotias kävi kurkkimassa pöydälle ja ilmoitti, että: ”Tuota minä en syö [raakaa parsakaalia], mutta tuota minä syön [parsakaalikeittoa].” Se on kuulemma yhtä hyvää kuin hänen lempiruokansa pinaattikeitto.

Parsakaali-perunakeitto on edullinen ja älyttömän nopea valmistaa. Jos haluat keittoon lisää proteiinia, voit korvata perunat kikherneillä. Siitäkin tulee hyvää. Vaihtelua keittoon saat valitsemalla erimakuista tuorejuustoa. Keiton päälle voit paistaa leipäkrutonkeja.

Helppo peruna-parsakaalikeitto

6 annosta

400 g perunaa
400 g parsakaalia
7 dl vettä
1 kasvisliemikuutio
1/2 tl timjamia
100 g maustettua tuorejuustoa (esim. ruohosipuli tai yrtit)
(suolaa)

Pese, tarvittaessa kuori ja pilko perunat. Laita perunat kiehuvaan, kasvisliemikuutiolla maustettuun veteen. Keitä 10 minuuttia. Huuhtele ja paloittele parsakaali, käytä myös varsi. Lisää parsakaalit perunoiden joukkoon. Keitä 10 minuuttia.

Soseuta vihannekset keitinveteen esimerkiksi sauvasekoittimella. Sekoita timjami ja tuorejuusto keiton joukkoon ja kuumenna keitto. Tarkasta maku ja lisää suolaa maun mukaan.

Leipäkrutongit

2 siivua leipää
1 rkl oliiviöljyä

Leikkaa leipäsiivut pieniksi kuutioiksi. Kuumenna öljy pannulla ja ruskista leipäkuutiot nopeasti.

Halutessasi voit maustaa öljyn ennen leipien paistamista esimerkiksi kuivatuilla yrteillä tai valkosipulimurskalla.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s