Kyssäkaali taipuu ranskalaisiksi

Kyssäkaaliranskalaiset

Mitä ruuanlaittoon tulee, liian usein ei päässä syty lamppu, mutta eilen suorastaan välähti.

Hain lasten kanssa viereisen kylän luomutilalta valtavan satokassin, josta löytyi myös kaksi kyssäkaalia. Ne olisi voinut popsia sellaisenaan, kuten lapsena syksyisin, mutta ruokalistalla olleet täytetyt paprikat kaipasivat jotain seuraa. Sitten keksin: ranskalaiset! Miksei kyssäkaalista voisi tehdä ranskalaisia, kun kerran perunasta, bataatista ja palsternakastakin voi? Sen kummempia googlailematta päätin tehdä ne bataattiranskisten ohjeella ja lykkäsin uuniin samaan aikaan täytettyjen paprikoiden kanssa. En edes kuorinut kyssäkaaleja, sillä kuori tuntui pehmeältä. Lopputulos oli kerrassaan mainio. Nuorinkin, joka kasvisten suhteen on hyvin ennakkoluuloinen, vaati saada ranskiksia suoraan tarjoiluastiasta.

Kyssäkaaliranskalaiset

2 kyssäkaalia
2 rkl Maizenaa
1/2 tl paprikajauhetta
ripaus suolaa
2 rkl öljyä

Irrota kyssäkaaleista lehdet ja tarvittaessa kuori kaalit. Leikkaa kaalit ranskalaisten tyyppisiksi, reilun sentin paksuisiksi pitkiksi tikuiksi.

Laita kaalitikut kulhoon ja lisää Maizena ja mausteet. Kääntele, kunnes maissitärkkelystä ja mausteita on tikuissa kauttaaltaan. Lisää öljy.

Levitä kaalitikut mahdollisimman väljästi uunipellille leivinpaperin päälle. Paista ranskalaisia mieluiten kiertoilmauunissa 200 asteessa (tai tavallisessa uunissa 225 asteessa) 15 minuuttia. Käännä ne lastalla ja kypsennä vielä noin 10 minuuttia.

Tarjoile ranskalaiset kuumina.


 

Täytettyjen paprikoiden ohjetta en nyt anna, sillä ne jäivät tällä kerralla vähän kuiviksi, vaikka maku olikin jees. Sen vaan sanon, että syökää valkoisia paprikoita, nyt kun on sesonki. Minäkään en voinut jättää niitä ostamatta, vaikka muutama vuosi sitten Kosovossa asuessa sain yliannostuksen ja vannoin, että ei enää koskaan. Ne maksoivat nimittäin tällä viikolla tarjouksessa euron per kilo.

2 thoughts

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s