Lehtikaali rapisee pizzassa

Lehtikaalipizza

Lehtikaalipizza ehti pyöriä mielessä jo monta päivää. Piti vaan odottaa, että mies on kotona ja tekee kylmäkohotetun pohjan. Hän nimittäin taitaa sen homman.

Ensimmäistä kertaa teimme lehtikaalipizzaa pari vuotta sitten ja tykästyimme heti. Innoittajana toimi Yhteishyvässä tuolloin julkaistu resepti, jossa kostea ranskankerma ja rapea lehtikaali lyövät kättä. Tällä kerralla mies teki pohjan tosiaan jo edellisenä päivänä. Alimmaiseksi laitoimme hänen tomaattikastikettaan, ja ranskankerma vaihtui mascarpone-juustoon. Olin unohtanut ostaa pizzajuustoa ja tomaatteja, joten hyödynsimme jääkaapista löytyneen kermajuuston palan ja muutaman minitomaatin. Onneksi lehtikaalia oli reilusti. Pizza näin tehtynä voi kuulostaa eksoottiselta, mutta kannattaa testata. Saatat yllättyä!

Muutoinkin pizzassa kannattaa kokeilla välillä muutakin kuin kinkkua ja ananasta. Omia täytesuosikkejani ovat tuore tomaatti, kirsikkatomaatti, herkkusieni, sipuli, punasipuli, paprika, munakoiso, kesäkurpitsa ja artisokansydämet. Siitä vaan täytteet viipaleiksi ja pohjan päälle. Pizzajuuston korvaan usein mozzarellalla, parmesaanilla tai vuohenjuustolla. Päälle tykkään heittää tuoretta basilikaa tai rucolaa. Uskomatonta kyllä, lihaisampia pizzoja tekevälle miehelle iskee usein annoskateus minun kasvispizzani nähdessään.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s