Miehen bravuuri: ranskalainen tomaattipiiras

Ranskalainen tomaattipiiras

Tänään vietetään kuulemma miehet laittavat päivällistä -teemapäivää. Minulle ei ole valjennut, miksi sellainen on keksitty, mutta mukavaahan se on, jos miehet innostuvat laittamaan päivällistä – edes yhtenä päivänä vuodessa.

Yrittäjän ja vuorotyöläisen arki on sen verran sekavaa, että meillä ruokaa laittaa yleensä se joka ehtii, työnjakoa ei ole. Paitsi ehkä sen verran, että minun repertuaarini kattaa kasvispainotteisen arkiruuan ja leivonnan, ja mies tarjoilee yleensä jotain todella spesiaalia, grilliruokaa tai pakastepitsaa.

Mieheni ei ehkä muuten vaikuta välineurheilijalta, mutta mitä ruuanlaittoon tulee, hän on. Taloudesta löytyvät muun muassa huolella valittu Weber-grilli, Romaniasta tuotu bogracs-pata, sepällä teetetty raclette-grilli ja itse rakennettu tortillaprässi. Muutama viikko sitten saimme lapset hetkeksi hoitoon, ja mihin suuntasimme: Helsingin Vanhaan Kauppahalliin ostamaan juustoja, joita täältä maalta ei saa. Ruokakaappinsa vakiovalikoimaan kuuluvat sellaiset tuotteet kuin masa harina -jauho, sticky rice, kalakastike ja tahini. Arvata saattaa, että hänen ansiostaan meillä syödään paljon vähän eksoottisempia makuja.

Yksi mieheni bravuureista on tämä ranskalainen tomaattipiiras, johon hän tutustui ranskalaisen työkaverinsa kautta. Piiras on todella helppo valmistaa, ja se sopii niin salaatin kanssa päivälliseksi kuin oluen kanssa illanistujaisten pikkusuolaiseksi. Piiraseen kuuluisi oikeasti voitaikinapohja, mutta kaupan valmis piirakkataikina käy oikein hyvin, sillä se tekee piiraasta vähän ruokaisamman. Täytteessä voi käyttää tavallista Dijon-sinappia, mutta kokonaisia sinapinsiemeniä sisältävä täysjyväsinappi tuo mukavan rakenteen. Viimeksi kun mies teki piirasta, lapset toivoivat sitä ruuaksi seuraavanakin päivänä. Varoitan: siihen ihan oikeasti tulee himo.

Ranskalainen tomaattipiiras

Ranskalainen tomaattipiiras

2 tomaattia
5 rkl Dijon-täysjyväsinappia
100 g mustaleima emmental -juustoraastetta
suolaa
mustapippuria
oreganoa

Levitä sinappi piirakkapohjalle, ja ripottele juustoraaste sinapin päälle. Leikkaa tomaatit ohuiksi viipaleiksi ja levitä ne pohjalle. Mausta kevyesti suolalla ja pippurilla. Päälle voit ripotella vielä vähän voimakasta juustoa. Paista 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia tai kunnes pohja on kypsä. Tarjoile esimerkiksi lager-oluen kanssa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s