Testissä sirkkagranola

Sirkkagranola

Yhteistyössä K-Supermarket Vihti

Hip hei, blogini ensimmäinen yhteistyökumppani on täällä – eikä tarvinnut edes kovin pitkästi puhua ympäri!

Hiukan puistatti, kun K-Supermarket Vihdin kauppias pyysi testaamaan viime viikolla kauppaan tullutta sirkkatuotetta. Muistin, kuinka olin päättänyt maistella hyönteisiä aikoinaan Kiinan matkallani, mutta stoppi tuli siinä kohdassa, kun tiskistä piti valita raakoja hyönteisiä kuin irtokarkkeja kioskeista konsanaan. Onneksi tiesin, että Suomessa myytävät sirkat on kasvatettu hygieenisissä olosuhteissa ja kuivattu ennen myyntiin laittamista, joten otin haasteen vastaan.

Sirkkagranola

Suomalainen EntoCube toi äskettäin markkinoille Samu-sirkkagranolan, siis kasvatetuilla kotisirkoilla ryyditetyn myslin. Sirkat ovat tällä hetkellä kovassa nosteessa, sillä ne sisältävät paljon proteiinia ja toisaalta niiden syöminen on myös ympäristöteko, koska hyönteisten tuotantoon kuluu vain vähän rehua, vettä ja tilaa muihin tuotantoeläimiin verrattuna. On arveltu, että hyönteiset mullistavat koko ruuantuotannon ja tulevaisuudessa ne ovat arkiruokaa myös täällä Pohjolassa.

Toistaiseksi EntoCuben hyönteiset tulevat Belgiasta, mutta tuotanto siirtynee tulevaisuudessa Suomeen, sillä EntoCube tukee maanviljelijöitä sirkkafarmien perustamisessa. Ylen marraskuisen uutisen mukaan EntoCubelle on ilmoittautunut jo viitisenkymmentä sirkkakasvatuksesta kiinnostunutta tuottajaa, lähinnä entisiä sikafarmareita.

Tällaiselle aamupalansa myslin muodossa nauttivalle EntoCuben sirkkagranola on oikeastaan aika täydellinen tuote. Kauran lisäksi se sisältää terveellisiä auringonkukansiemeniä, kookoshiutaleita, pellavansiemeniä ja kurpitsansiemeniä, omenaa ja puolukansiemeniä sekä tietenkin niitä paljon puhuttuja proteiineja. Sirkoissa on myös runsaasti kuituja, rautaa ja B12-vitamiinia ja niiden rasvahappokoostumus on hyvä. Yksi sirkkagranolapakkaus sisältää noin 80 kotisirkkaa.

Sirkkagranola

Entä sitten maku? Sirkkojen makua voisi kuvailla miedon pähkinäiseksi ja jauhoiseksi, mutta granolan joukosta niitä ei juuri erota. Kuten toinen testaaja totesi, mysliä, jogurttia ja marjoja kiskoessaan ei todellakaan huomaa syövänsä hyönteisiä. Sirkkagranolaa voisi käyttää ruuanlaitossa siinä missä tavallista mysliäkin eli sämpylöihin, kekseihin, kakku- ja piirakkapohjiin, paistoksiin, myslipatukoihin… Täytyypä kokeilla niitä seuraavaksi!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s