Appelsiiniriisi – talven kummallisin herkku

Appelsiiniriisi

Yksi kaikkien aikojen merkillisimmistä jälkiruuista on mielestäni appelsiiniriisi: appelsiinipalat riisipuuroon ja kermavaahtoon sotkettuna. Vaikka en vuosien mittaankaan tunnu pääsevän yli kombinaation kummallisuudesta, huomaan aina jossain vaiheessa appelsiinien sesonkia kaipaavani tuota lapsuudesta tuttua retrosettiä. Tällä viikolla se tuli ajankohtaiseksi, kun kaapissa oli kilo tarjousappelsiineja ja purkki vanhaksi menevää kermaa.

Huolimatta siitä, että omassa versiossani on paljon appelsiinia ja vähän sokeria, yksi lapsista joka kerta irvistelee ja sanoo jälkkärin olevan liian makeaa. Itse epäilen, että se on suutuntuma, joka hänellä laittaa vastaan. Tavallaan ymmärrän.

Appelsiiniriisi

6 annosta

2 dl vettä
1 dl puuroriisiä
5 dl maitoa

2 dl kuohukermaa
1 rkl ruokosokeria
2 tl vaniljasokeria
3 appelsiinia

Valmista riisipuuro. Kiehauta vesi ja kaada joukkoon puuroriisi. Keitä parin minuutin ajan. Lisää maito ja anna puuron kiehua hiljalleen vähintään 35 minuuttia välillä sekoittaen. Jäähdytä puuro.

Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta ruokosokerilla ja vaniljasokerilla. Kuori appelsiinit ja leikkaa ne pieniksi paloiksi. Lisää appelsiinipalat ja jäähtynyt riisipuuro kermavaahdon joukkoon. Nauti kylmänä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s