Pinaattipannari pelastaa arkipäivän

Pinaattipannari

Kävipä heti loman jälkeen niin, että mies läksi työreissuun ja minä jäin kotiin yhden mahatautisen, yhden mahataudista toipuvan ja yhden edellisten takia päiväkodista pois olevan kanssa. En ollut ehtinyt käydä kaupassa, eikä ruokakaapissa ollut peruselintarvikkeiden lisäksi juuri mitään. Tällaisissa tilanteissa jokerikorttini on pinaatti, jota meillä on aina pakastimessa. Se kun käy keittoon, lettuihin, pyttipannuun, piirakkaan, pastaan, risottoon, lasagneen… Tällä kerralla päätin kuitenkin tehdä pinaattipannaria, sillä se valmistuu helposti, ja pellillinen riittää parille aterialle.

Tykkään laittaa pinaattipannariin spelttijauhoa, joka hieman tukevoittaa rakennetta ja tuo väriä. Suolan korvaan yleensä Helsinki Wildfoodsin nokkoskristallisuolalla, jota käytän ruuanlaitossa muutenkin paljon, koska se on älyttömän hyvää. Makua tuomaan lisään myös ripauksen sokeria ja pippuria, yleensä musta- tai sitruunapippuria. Maidon voi korvata kauramaidolla.

Pinaattipannari

4–6 annosta

1 pss (150 g) pakastepinaattia
3 kananmunaa
8 dl maitoa tai kauramaitoa
4 dl vehnäjauhoja
1 dl spelttijauhoja
25 g sulatettua voita
1 tl suolaa
ripaus sokeria
ripaus pippuria

Sulata pinaatti ja valuta neste. Sekoita kulhossa munat, maito, jauhot, sulatettu voi, mausteet ja pinaatti keskenään tasaisesi taikinaksi. Anna taikinan turvota 15 minuutin ajan. Kaada taikina uunipellille leivinpaperin päälle ja paista 225-asteisessa uunissa noin 35–40 minuuttia.

Pinaattipannarin kanssa maistuvat klassiset puolukkasurvos tai -hillo ja raejuusto. Meillä on jäljellä vielä viimevuotista puolukka–omenahilloa, josta lapset ovat tykänneet kovasti.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s